Studiogesprekken Artist in Space gestart

Masters reflecteren op werk van deelnemende kunstenaars

De eerste Artist in Space studiogesprekken zijn van start gegaan. Masters Silvia B., Jeroen Doorenweerd, Frank Havermans, Loes Heebink, Erick de Lyon en Anne Wenzel reflecteren in een open gesprek op het werk van beeldend kunstenaars en ruimtelijk vormgevers die al werken in opdracht óf dat van plan zijn te doen. De verdiepende gesprekken zijn een mooie kans om hun kunstenaarschap te stimuleren en verder door te ontwikkelen.

Anne Wenzel: Ik heb na het eerste contact al het gevoel dat dit goede, vruchtbare gesprekken gaan worden. Mijn twee kunstenaars zitten vol met vragen en hebben een sterke behoefte aan een gesprek met een meer ervaren iemand. Juist in deze tijd die extra verwarrend voor kunstenaars is.

Na het eerste studiogesprek hebben deelnemers de tijd om het gesprek en de adviezen te verwerken. Dit leidt misschien wel weer tot nieuwe vragen. De masters komen daarom in november nog eens langs om verder te praten.

Dit project is deel van Artist In Space, een experimenteel talentprogramma waarin de Drentse, Groningse en Friese kunstinstellingen van platform Noordenaars samenwerken om kunsttalent in het Noorden te stimuleren