Park Meerstad opent dit weekend

uniek ontwerp voor iedereen te zien

Vrijdag 18 september opent Park Meerstad, het grootste openbare land-art project van Nederland. Het unieke ontwerp voor het park, een gebied van 10 hectare bij het Woldmeer, komt uit handen van beeldend kunstenaar Jeroen Doorenweerd en LAOS Landschapsarchitectuur.

Het werd een echte samenwerking tussen de kunstenaar en landschapsarchitect Matthijs Dijkstra. Beide heren namen het hele park onder handen, met als resultaat: geen kunst in een park, maar een totaalverhaal. Een heuvelachtig park met natuurlijke elementen zoals stapstenen en een uit hout opgetrokken kabelbaan. Dwars door het heuvelachtige landschap snijdt een kaarsrecht betonnen fietspad, dat heel mooi is vormgegeven en een bijzonder contrast vormt met het grillige van de heuvels. In Park Meerstad komen kunst en natuur samen.

De ontwikkeling van het park is een samenwerking tussen het CBK, gemeente Groningen en Bureau Meerstad, én ook de bewoners hadden een stem in het geheel.

Noorderbreedte
Tijdschrift Noorderbreedte heeft een zomerspecial over Park Meerstad gemaakt waarin het park van vele kanten wordt bekeken. Lees hoe bewoners en experts in het park rondlopen en hun kijk geven. Kom in het interview met de kunstenaar en landschapsarchitect te weten hoe ze ieder vanuit hun eigen discipline gezamenlijk te werk gingen. En ontdek hoe deze wijk en dit park passen in onze bouwtraditie in het essay van Paul Roncken.

Expositie Kunst is mijn natuur
Om de opening te vieren, is de expositie Kunst is mijn natuur georganiseerd. 85 kunstenaars laten in totaal 130 kunstwerken zien. De expositie is nog t/m 27 september te zien in Park Meerstad.