Kunstspot: nieuw platform over de beeldende kunst

inspiratieplatform met achtergrondverhalen over tentoonstellingen en activiteiten, interviews met kunstenaars en film- en fotoreportages

Maandag 1 juni heeft wethouder Paul de Rook Kunstspot gelanceerd: een inspiratieplatform voor de beeldende en toegepaste kunst met achtergrondverhalen over tentoonstellingen en activiteiten, interviews met kunstenaars en film- en fotoreportages. Jonge, talentvolle schrijvers, fotografen en filmmakers maken deze in ruil voor werkervaring, in afstemming met coaches uit het bedrijfsleven. Wat inspireerde de kunstenaar? Hoe kwam deze ontwerper op dit idee? Wat is het verhaal achter dit kunstwerk? www.kunstspot.nl geeft de antwoorden.

Kunstspot is een initiatief van het CBK en komt voort uit een vraag in het Groningse cultuurveld. Kunstinstellingen hebben behoefte aan afstemming en willen meer onderling samenwerken. Het platform voorziet hierin: in een voor het publiek afgeschermd gedeelte kunnen instellingen hun programma’s delen en data op elkaar aanpassen. Er ontstaat zo een win-winsituatie voor instellingen en publiek: de afstemming zorgt voor spreiding, de data leiden tot een complete agenda, het publiek heeft een goed overzicht van de beeldende- en toegepaste kunst in Groningen, de jonge redactie doet werkervaring op en creëert een brug tussen kunst en publiek. Kunstspot bestaat uit een website, diverse social-mediakanalen en samenwerkingen met andere journalistieke uitingen in Groningen.