KunstKist De draad van Alexander

KunstKist De draad van Alexander

De KunstKist voor groep 5 en 6 gaat over kunstenaar Alexander Calder. De draad van Alexander is een kunstproject rondom de fantasierijke lijnen- en bewegingskunst van Calder. De gereedschapskist van Alexander Calder is zijn schatkist, hierin bewaart hij zijn schetsboekje en het ijzerdraad waarmee hij de hele wereld kan maken.

Deskundigheidsbevordering
De KunstKist is een tool voor deskundigheidsbevordering van de leerkracht. In een inspirerende bijeenkomst komt een gastdocent van het CBK naar school, neemt het project met de leerkracht door en geeft tips op maat. De leerkracht ontvangt informatie over het werk en denkwijze van Alexander Calder, maar ook informatie en inspiratie over ongebruikelijke technieken, lesideeën en lesvormen. De KunstKist waarin o.a. het kunstboek De Draad Van Alexander van Sieb Posthuma, een handleiding en materialen te vinden is, blijft tijdens het project ongeveer vier weken op school, zodat er steeds gebruik van gemaakt kan worden.

Doorlopende leerlijn
De draad van Alexander is een vervolg op De parkiet, de zeemeermin en de slak voor groep 3 en 4 over Henry Matisse en op Het Blauwe Paardje, voor groep 1 en 2 over Wassily Kandinsky. Op dit moment werken we aan nog de laatste KunstKist voor groep 7 en 8 over de stad van de toekomst van Constant. Zo ontstaat een doorlopende leerlijn voor kunstzinnige oriëntatie, van groep naar groep, met eenzelfde concept, maar een geheel andere vorm en inhoud.

Voor wie

De draad van Alexander is geschikt voor leerlingen uit het basisonderwijs, groepen 5 en 6.

Kosten

De kosten zijn 5 euro p.p.. Minimumomvang groep: 10 leerlingen.

Aanvullende info

De draad van Alexander vindt plaats in het klaslokaal. Voorafgaand aan de start van het project is er een introductiebijeenkomst voor de betrokken leerkrachten op school. Dit duurt 45 minuten.  We eindigen het project met een workshop gegeven door een gastdocent van het CBK. Deze workshop duurt een uur.

Aanvragen

Wil je dit project direct aanvragen, maak dan gebruik van het digitale aanvraagformulier. Heb je hulp nodig? Aanvullende informatie vind je achter de vraagtekens in het formulier. Mocht je er niet uit komen dan kun je ook contact met ons opnemen.

T (050) 317 17 07
tynke.boomsma@cbkgroningen.nl