Kunst in de klas

Kunst in de klas

Een aantal kleine etsjes in de klas, een groot schilderij in de kantine of een reeks foto’s in het trappenhuis? Dat kan! Kunstwerken inspireren, dagen uit, stellen vragen en geven soms zelfs antwoorden. Verrijk je school met de kunstwerken uit de Kunstuitleen van het CBK en verrijk daarmee de leeromgeving van je leerlingen.

Het onderwijsprogramma Kunst in de Klas bestaat uit drie versies: small, medium en large. Zo heeft de school de mogelijkheid het project zo groot of klein te maken als past.

Small – Selectie in de Kunstuitleen (1 uur, in het CBK, door rondleider van het CBK)

Een kleine delegatie van maximaal 15 leerlingen of studenten (“de Kunstcommissie”) komt naar de Kunstuitleen. Hier bekijken zij met behulp van leermethodes als Visual Thinking Strategies (VTS) een selectie van de collectie, waarna ze weloverwogen bepalen welke kunstwerken een plekje in de school krijgen.

Medium – Kijken naar kunst (1,5 uur, op school, door rondleider van het CBK)

Voorafgaand aan het bezoek aan de Kunstuitleen komt een rondleider van het CBK naar de school toe, waar hij/zij het docententeam een actieve training geeft over de manier waarop je met leerlingen naar kunst kunt kijken (bijv. met behulp van VTS). Daarnaast geeft hij/zij uitleg over de workshop die de leerkracht zelf na afloop van het bezoek aan het CBK kan verzorgen, die erop gericht is nóg beter naar een kunstwerk te kijken. Natuurlijk laat de rondleider een heldere lesbrief met uitleg achter.

Large – Verdiepende workshop aansluitend op het thema van de geleende kunstwerken (1,5 uur, op school, door de rondleider van het CBK)

Als de geleende werken een mooi plekje in school hebben gekregen, komt een medewerker van het CBK naar de school toe om daar een workshop te verzorgen die aansluit op het thema van de geleende kunstwerken.

Voor wie

Kunst in de klas is geschikt voor het basisonderwijs (groep 4 tot en met 8), speciaal basisonderwijs (groep 4 tot en met 8), voortgezet onderwijs (alle leerjaren en niveaus), voortgezet speciaal onderwijs (alle leerjaren en niveaus) en beroepsonderwijs (alle leerjaren en niveaus).

Kosten

De kosten voor Kunst in de klas zijn afhankelijk van het aantal gekozen kunstwerken en de gekozen versie (small, medium en/of large). De kosten voor het lenen van een kunstwerk zijn 7,50 euro per werk per maand met een minimum van 3 maanden.

Small: 3,50 euro per leerling.

Medium: 75 euro (incl. training voor het docententeam en een lesbrief).

Large: 4 euro per leerling (workshop incl. materialen).

Wil je het kunstwerk laten bezorgen? Dat kan. Kijk hier voor onze actuele bezorgtarieven.

Aanvragen

Wil jij kunst in jouw klas? Neem dan contact op met Tynke Boomsma.

T (050) 317 17 07
tynke.boomsma@cbkgroningen.nl