Kunst in de Kelder

Kunst in de Kelder

Hoe ontwerp je een kunstwerk voor een parkeergarage? In november werd Wervel onthuld, het spectaculaire kunstwerk dat kunstenaar Nicky Assmann in opdracht van het CBK Groningen voor de Forumgarage maakte. Voor de ultieme manier om Wervel en het Forum Groningen te leren kennen, ontwikkelde het CBK in samenwerking met het Forum het onderwijsprogramma Kunst in de Kelder.

In Kunst in de Kelder maken leerlingen kennis met het Forum Groningen. Na een rondleiding door het gebouw krijgen ze dezelfde opdracht als de kunstenaar: maak een kunstwerk voor een plek in het Forum dat jou aanspreekt. De deelnemers krijgen nu de kans alle indrukken die ze tijdens de rondleiding hebben opgedaan te verbeelden in een schilderij, een dans, een beeld, een gedicht of zelfs een lied. Alles is mogelijk.

Voor wie

Dit project is geschikt voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.

Kosten

300 euro per klas.

Aanvullende info

Kunst in de Kelder start met 2 kick-off momenten. De eerste is een rondleiding in het Forum Groningen. Duur van de rondleiding is 1 uur. Tijdens het tweede moment komt een CBK-docent op school langs om de opdracht en het lesmateriaal te introduceren. Wij verzorgen de docentenhandleiding en werkboeken. Het project eindigt met een feestelijke presentatie van de kunstwerken.

Aanvragen

Wil je dit project direct aanvragen, maak dan gebruik van het digitale aanvraagformulier. Heb je hulp nodig? Aanvullende informatie vind je achter de vraagtekens in het formulier. Mocht je er niet uit komen dan kun je ook contact met ons opnemen.

T (050) 317 17 07
tynke.boomsma@cbkgroningen.nl