KunstKist Het Blauwe Paardje

KunstKist Het Blauwe Paardje

Het educatieproject Het Blauwe Paardje is multidisciplinair, een prikkeling van de zintuigen en een verbinding van beeldende kunst, muziek, taal en spel. De basis van het project is een KunstKist met daarin onder andere de knuffel het blauwe paardje.

In de KunstKist zit ook een lespakket met opdrachten waar je als leerkracht zelfstandig uit kunt kiezen. Met de opdrachten leren de leerlingen associëren met beelden, experimenteren met materialen en te werken vanuit een verhaal. Uitgangspunt voor de lessen is het boekje Meneer Kandinsky was een schilder van Daan Remmerts de Vries, dat ook in de kist is opgenomen. De KunstKist blijft tijdens het project op school, zodat er steeds gebruik van gemaakt kan worden.

Het Blauwe Paardje hoort bij De parkiet, de zeemeermin en de slak, de succesvolle KunstKist voor groep 3 en 4 over Henri Matisse en De draad van Alexander, de KunstKist voor groep 5 en 6 over Alexander Calder. Op dit moment werken we aan nog de laatste KunstKist voor groep 7 en 8 over de stad van de toekomst van Constant. Zo ontstaat een doorlopende leerlijn voor kunstzinnige oriëntatie, van groep naar groep, met eenzelfde concept, maar een geheel andere vorm en inhoud.

Voor wie

Het Blauwe Paardje is geschikt voor leerlingen uit het basisonderwijs, groepen 1 en 2.

Kosten

De kosten zijn 5 euro p.p.. Minimumomvang groep: 10 leerlingen.

Aanvullende info

Het Blauwe Paardje vindt plaats in het klaslokaal. Daarnaast is er een introductiebijeenkomst voor de betrokken leerkrachten op school. Dit duurt 45 minuten.  Een bezoek aan het CBK maakt onderdeel uit van het project. Ook dit duurt 45 minuten.

Aanvragen

Wil je dit project direct aanvragen, maak dan gebruik van het digitale aanvraagformulier. Heb je hulp nodig? Aanvullende informatie vind je achter de vraagtekens in het formulier. Mocht je er niet uit komen dan kun je ook contact met ons opnemen.

T (050) 317 17 07
tynke.boomsma@cbkgroningen.nl