Druk(te)makers

Druk(te)makers!

Leer zelf als leerkracht de druktechniek monoprint, een eenvoudige techniek die je daarna kunt doceren aan je leerlingen. Om de techniek te leren komt een gastdocent van het CBK naar school voor een introductiebijeenkomst en een demonstratie. De gastdocent leert je de mogelijkheden van monoprint en bespreekt het gewenste thema van je les. Daarna komt de gastdocent langs in de klas en vertelt aan de leerlingen over kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman, op wiens werk het project is geïnspireerd. Aan de hand van Werkman’s druksels legt de gastdocent aan een kleine groep leerlingen de techniek uit en demonstreert deze. Vervolgens brengen de leerlingen de geleerde techniek in de praktijk. Een kist met materialen en een brief met lessuggesties maakt onderdeel uit van het project. Na afloop van de les blijft deze kist een week op school.

Voor wie

Dit project is geschikt voor leerlingen uit het basisonderwijs, groep 1 en 2.

Kosten

De kosten zijn 4 euro p.p.. Groepsomvang: circa 7 leerlingen.

Aanvullende info

Het project vindt plaats in het klaslokaal of zo mogelijk een aparte ruimte wanneer het meerdere groepen betreft. Na de introductiebijeenkomst voor leerkrachten van 45 minuten (deskundigheidsbevordering) is er een gastles van de CBK-docent op school van 1 uur voor circa 7 leerlingen.

Aanvragen

Wil je dit project direct aanvragen, maak dan gebruik van het digitale aanvraagformulier. Heb je hulp nodig? Aanvullende informatie vind je achter de vraagtekens in het formulier. Mocht je er niet uit komen dan kun je ook contact met ons opnemen.

T (050) 317 17 07
tynke.boomsma@cbkgroningen.nl