Dier in Beeld

Dier in beeld

In de Kunst-op-Straatcollectie van Groningen zitten veel dieren, zoals Het Veulen van Wladimir de Vries op de Radesingel en de kikkers van Jan Steen op het Hoge der A. Het project Dier in Beeld staat hierbij stil. In de introductiebijeenkomst krijg je als docent handvatten aangereikt om zelf met je leerlingen aan de slag te gaan. Hiervoor komt een gastdocent van het CBK naar school. Hij geeft uitleg en bespreekt de lesbrief bij dit project. Daarna volgt een praktische les op school, waarin de leerlingen onder begeleiding van de gastdocent dieren uit de Kunst-op-Straatcollectie bespreken (dit kunnen ook dieren in de omgeving van de school zijn). Vervolgens maken de leerlingen zelf met papier (of klei) een dier.

Voor wie

Dit project is geschikt voor leerlingen uit het basisonderwijs, groep 3 en 4.

Kosten

De kosten zijn 4 euro p.p.. Minimumomvang groep: 10 leerlingen.

Aanvullende info

Het project vindt plaats in het klaslokaal. De duur van de introductiebijeenkomst is 45 minuten en van de praktische opdracht op school anderhalf uur. Wanneer je met de leerlingen met klei wilt werken, is het de bedoeling dat de school zelf voor klei zorgt.

Aanvragen

Wil je dit project direct aanvragen, maak dan gebruik van het digitale aanvraagformulier. Heb je hulp nodig? Aanvullende informatie vind je achter de vraagtekens in het formulier. Mocht je er niet uit komen dan kun je ook contact met ons opnemen.

T (050) 317 17 07
tynke.boomsma@cbkgroningen.nl