Beeldenwandeling

De wandeling

Na een beeldenwandeling van het CBK bekijk je Groningen met andere ogen! Samen met een enthousiaste en ervaren rondleider ontdek je de kunstwerken op de pleinen, in de parken en op de bruggen van de stad en leer je over de makers, de materialen en het maakproces.

Het CBK kan een route voor je samenstellen, maar we hebben ook een aantal beproefde bestaande routes, bijvoorbeeld vanaf het CBK via de singels naar het station en terug. Tijdens deze wandeling kom je bijvoorbeeld langs het het Werkmanmonument van Armando, Ultra van Silvia B., het Peerd van Ome Loeks van Jan de Baat en Second Thought van Giny Vos. Natuurlijk kan je ook zelf een route samenstellen aan de hand van onze database www.staatingroningen.nl, bijvoorbeeld op thema of onderwerp.

Duur: circa 1 uur, op aanvraag langer. Groepen buiten het onderwijs: 1,5 uur, op aanvraag langer.

Voor wie

De beeldenwandeling is geschikt voor leerlingen uit het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs, het voortgezet onderwijs, speciaal voortgezet onderwijs en het beroepsonderwijs. Ook voor georganiseerde groepen als bedrijven, vakverenigingen en cultuurclubs is deze rondleiding bijzonder geschikt.

Kosten

Voor groepen in het onderwijs: 3,50 euro p.p. (kan met cjp-cultuurkaart worden betaald). Voor groepen buiten het onderwijs 7,50 euro p.p.. Minimaal aantal deelnemers: 10, maximaal 14. Grotere groepen kunnen worden gesplitst in meerdere groepen om zo binnen het minimum of maximum aantal deelnemers te blijven.

Aanvragen

Wil je dit project direct aanvragen, maak dan gebruik van het digitale aanvraagformulier. Heb je hulp nodig? Aanvullende informatie vind je achter de vraagtekens in het formulier. Mocht je er niet uit komen dan kun je ook contact met ons opnemen.

T (050) 317 17 07
tynke.boomsma@cbkgroningen.nl