Open call Beeldend kunstproject Amersfoort

Gemeente Amersfoort

De gemeente Amersfoort verstrekt jaarlijks een opdracht voor het uitvoeren van een nieuw beeldend kunst project dat een impuls geeft aan het beeldende kunstklimaat in de stad. Doel van de opdracht is een kwalitatief hoogstaand beeldende kunstproject dat de actuele kunst op de kaart zet. Denk aan een vernieuwde vorm, een sterk concept of een ongebruikelijke samenwerking. Het project vindt plaats in Amersfoort. De opdracht staat open voor kunstenaars en curatoren binnen en buiten Amersfoort. Bij het project wordt ten minste 1 beeldende kunstenaar of vormgever uit Amersfoort betrokken. Voor de Open Call 2021 stelt de gemeente Amersfoort een budget van max. € 30.000,- (ex btw) beschikbaar. Deadline: 15 september 2021. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Amersfoort.

 

Oproep De Zaak Nu

De Zaak Nu

De Zaak Nu vertegenwoordigt alle zogenaamde presentatie- en postacademische instellingen voor beeldende kunst in Nederland, dat wil zeggen die organisaties en instellingen voor wie de presentatie en productie van hedendaagse kunst prioriteit is (en niet collectievorming of verkoop, bijv.). Ook kunstenaarsinitiatieven behoren voor De Zaak Nu tot deze groep. Het gaat om onafhankelijke ruimtes waar kunst centraal staat.

De Zaak Nu heeft samen met de BKNL partners een duidelijke brief naar de minister gestuurd waarin we haar danken voor de inspanningen die zij heeft verricht maar waarin we ook zeker onze zorgen met haar delen. Dinsdag 28 april zal het kabinet beslissen over de verdeling van deze additionele  € 300 miljoen die minister Van Engelshoven beschikbaar heeft weten te stellen voor de Culturele Sector.

OPROEP

Naast de vervelende en zorgwekkende effecten van deze pandemie, zijn er in dit tijdperk ook hele mooie initiatieven ontstaan en het lijkt ons goed als we juist de kracht van onze sector benadrukken en dit onder de aandacht van de media weten te brengen.

We zijn op zoek naar (voorbeeld)projecten die inspireren, aanzetten tot een andere denk- en werkwijze of aanzetten tot nog meer mooie, nieuwe projecten. Je kunt deze nieuwe projecten delen met de bestuursleden Nathalie Hartjes nathalie@thisismama.nl en Freek Lomme freek@onomatopee.net. Op basis van de binnengekomen voorbeelden ontwikkelen zij een strategie om de creativiteit van onze sector zichtbaar te maken aan pers en publiek. Dit bericht kan uiteraard ook door de leden zelf breed onder de aandacht gebracht worden.