Call(s) voor graduates

NEST

Studeer je dit jaar af aan een opleiding Autonoom/Fine Art op een kunstacademie in Nederland? Nest en Melkweg Expo nodigt je uit om een foto van jouw afstudeerwerk in te sturen voor een omvangrijke tentoonstelling in de openbare ruimte van Den Haag en Amsterdam. Vanaf juli zijn reclameborden in Den Haag en Amsterdam gewijd aan deze afstudeerwerken. Stuur je werk vóór 1 juni naar info@nestruimte.nl o.v.v. ‘Call(s) for Graduates’. Meer info vind je op de site van Nest.

Sunny Art Prize 

Sunny Art Center

Naast een geldbedrag en een internationale tentoonstelling krijgen de winnaars van de Sunny Art Prize ook een residency van een maand in China aangeboden. Zowel opkomende als gevestigde kunstenaars kunnen meedoen. Bijna alle disciplines, zowel twee- als driedimensionaal, kunnen meedingen naar de prijs. Werk dat zich bezighoudt met relevante hedendaagse onderwerpen heeft de voorkeur. Uit de inzendingen worden 27 werken gekozen voor een groepstentoonstelling in Londen. Meld je voor 30 juni 2020 aan. Check de website van Sunny Art Center.

Aesthetica Art Prize 2021

Aesthetica Magazine

Zowel gevestigde als jonge kunstenaars kunnen zich inschrijven voor de Aesthetica Art Prize 2021. De inschrijving is open voor werk uit elk genre en met elk thema maar er gaat speciale aandacht uit naar werken die reflecteren op onze veranderende wereld. De hoofdprijs is 5.000 pond én er is een speciale prijs voor studenten en kunstenaars die maximaal 2 jaar zijn afgestudeerd van 1.000 pond. Er is ook een expositie aan de prijs verbonden met alle kunstenaars van de long- en shortlist. Is dit iets voor jou? Kijk hier voor meer info. De deadline voor inschrijving is 31 augustus 2020.

Open call: Artist in Space

Media Art Festival 2020

Het Media Art Festival biedt getalenteerde kunstenaars een uniek coachingstraject aan. Onder begeleiding van een internationaal netwerk van kunstenaars en experts krijg jij tijd en ruimte om een nieuw mediaproject te ontwikkelen. Meer weten? Klik hier (English).

Open call: Young Masters 

Media Art Festival 2020

Ben je recent afgestudeerd of ben je autodidact en begin je net met je carrière in de mediakunst? Pak je kans en nomineer jouw bestaande mediakunstwerk of dat van iemand anders voor het Media Art Festival 2020. Klik hier voor meer informatie (English).

Oproep De Zaak Nu

De Zaak Nu

De Zaak Nu vertegenwoordigt alle zogenaamde presentatie- en postacademische instellingen voor beeldende kunst in Nederland, dat wil zeggen die organisaties en instellingen voor wie de presentatie en productie van hedendaagse kunst prioriteit is (en niet collectievorming of verkoop, bijv.). Ook kunstenaarsinitiatieven behoren voor De Zaak Nu tot deze groep. Het gaat om onafhankelijke ruimtes waar kunst centraal staat.

De Zaak Nu heeft samen met de BKNL partners een duidelijke brief naar de minister gestuurd waarin we haar danken voor de inspanningen die zij heeft verricht maar waarin we ook zeker onze zorgen met haar delen. Dinsdag 28 april zal het kabinet beslissen over de verdeling van deze additionele  € 300 miljoen die minister Van Engelshoven beschikbaar heeft weten te stellen voor de Culturele Sector.

OPROEP

Naast de vervelende en zorgwekkende effecten van deze pandemie, zijn er in dit tijdperk ook hele mooie initiatieven ontstaan en het lijkt ons goed als we juist de kracht van onze sector benadrukken en dit onder de aandacht van de media weten te brengen.

We zijn op zoek naar (voorbeeld)projecten die inspireren, aanzetten tot een andere denk- en werkwijze of aanzetten tot nog meer mooie, nieuwe projecten. Je kunt deze nieuwe projecten delen met de bestuursleden Nathalie Hartjes nathalie@thisismama.nl en Freek Lomme freek@onomatopee.net. Op basis van de binnengekomen voorbeelden ontwikkelen zij een strategie om de creativiteit van onze sector zichtbaar te maken aan pers en publiek. Dit bericht kan uiteraard ook door de leden zelf breed onder de aandacht gebracht worden.