Kunstwerk in vergaderruimtes provincie

Opdrachtgever: provincie Groningen

Het gebouw van de provincie Groningen aan de St. Jansstraat was toe aan een renovatie. Insteek: een sobere, eigentijdse werkplek die meer rekening houdt met flexibel werken. Ook een uitbreiding van de vergaderzalen was onderdeel van de renovatie. Voor de nieuwe ruimtes schreef de provincie een Kunst op Maat opdracht uit. Uit de schetspresentaties koos de provincie Walker Pachler. Hij realiseerde het kunstwerk Dynamisch Stil. Dynamisch stil omvat werken in vier overlegruimtes, Zethuis, Jukwerd, Hefswal en Klei, en de aangrenzende vergaderruimte Boerdam. Het verbeeldt de namen van deze gehuchten en maakt het werkterrein van de provincie inzichtelijk. Door middel van ‘druppels’ creĆ«erde Pachler een dubbele laag in het werk die een verrassende kijk op de provincie geeft.