Beursstand voor Wonen & Co – de beurs (2007), Martiniplaza Groningen

Opdrachtgever: GO! evenementen&communicatie/ Hazewinkel Pers BV

Van 22 tot en met 25 maart kon de bezoeker op de woonbeurs “Wonen & Co” in de Martiniplaza alles vinden op het gebied van wonen. Met het thema “Horen, Zien & Wonen”. Met workshops, demonstraties, een ontwerpwedstrijd, presentaties, speciale activiteiten en adviezen over interieur en exterieur.

Kunst op Maat vroeg vormgever Largoleone een stand te ontwerpen voor zes andere vormgevers die werkzaam zijn in Groningen. Het concept van zijn ontwerp heeft hij de titel “Tube Out!” meegegeven. Largoleone omschrijft dit concept als volgt: Comfortabel wonen is onder andere mogelijk door buizen. Alle energie die je thuis gebruikt komt door middel van buizen in je huis terecht. Deze liggen verstopt in de wanden, grond en lopen zelfs door de lucht. Voor mij zijn “tubes” essentieel en zijn onlosmakelijk verbonden met wonen.

In het ontwerp van Largoleone worden de onzichtbare buizen zichtbaar. Op de beurs toonden de zes vormgevers hun eigen ontwerpen en waren aan het werk te zien, omgeven door een netwerk van buizen en verbindingen. De zes vormgevers waren: Jack Brandsma, Gerard de Hoop, Ward Huting, Lambert Kamps, Han Koning en Tjeerd Veenhoven.
Woonbeurs Wonen & Co: www.wonenenco.nl

Boven: drie afbeeldingen: in de centrale hal kregen de beursbezoekers al een een voorproefje op de stand in de vorm van een poort van pvc. Hierin stonden monitors waarop de vormgevers in de stand aan het werk te zien waren.