Informatiebijeenkomst Hendrik de Vriesstipendium

20-06-2019

informatie over het stipendium en tips van oud deelnemers

Kunstenaars en literaire talenten van 35 jaar of jonger, die wonen en/of werken in Groningen kunnen vanaf vandaag weer een voorstel indienen voor het Hendrik de Vriesstipendium, een aanmoedigingsbeurs van de gemeente Groningen van 6.000 euro om een nieuw kunstwerk of boek mee te realiseren. Op woensdag 3 juli, 16 uur organiseert de gemeente in samenwerking met het Centrum Beeldende Kunst (CBK) een informatiebijeenkomst waarin zij uitleg geeft over het stipendium. Oud-deelnemers vertellen tijdens de bijeenkomst over hun ervaringen. Verder zijn er do’s en don’ts en andere informatie, die kan bijdragen aan het indienen van een goed werkplan. Anton Scheepstra van Uitgeverij Passage geeft informatie aan literaire talenten over de Hendrik de Vriesreeks.
De bijeenkomst start om 16 uur in het CBK aan de Trompsingel 27 en is bedoeld voor iedereen die dit jaar mee wil dingen naar het stipendium. Deelname is gratis.

Van 20 juni tot 16 september 12.00 uur kunnen geïnteresseerden een plan indienen voor het Hendrik de Vriesstipendium. Een jury beoordeelt de inzendingen en stelt het college van B&W voor welke twee de beurs toe te kennen. Meer informatie over het Hendrik de Vriesstipendium is te vinden op https://gemeente.groningen.nl/cultuurstipendia. In 2018 wonnen Esmé van den Boom en Marthe van de Grift het Hendrik de Vriesstipendium. Rosa Everts won de publieksprijs. In december tijdens het talentevent Wildvang in het CBK wordt bekendgemaakt wie dit jaar het stipendium winnen.