Informatiebijeenkomst Hendrik de Vriesstipendium

informatie over het stipendium en tips van oud deelnemers

Kunstenaars en schrijvers opgelet! Ben je 35 jaar of jonger en woon en/of werk je in de gemeente Groningen? Dan kan je met het Hendrik de Vriesstipendium van de Gemeente Groningen 6.000 euro winnen om een nieuw kunstwerk of boek mee te realiseren. Op woensdag 3 juli, 16 uur organiseren we in samenwerking met de gemeente een informatiebijeenkomst waarin uitleg over het stipendium wordt gegeven. Oud-deelnemers vertellen tijdens de bijeenkomst over hun ervaringen. Verder zijn er do’s en don’ts en andere informatie, die kan bijdragen aan het indienen van een goed werkplan. Anton Scheepstra van Uitgeverij Passage geeft informatie aan literaire talenten over de Hendrik de Vriesreeks.

De bijeenkomst start om 16 uur in het CBK aan de Trompsingel 27a en is bedoeld voor iedereen die dit jaar mee wil dingen naar het stipendium. Deelname is gratis.

Plan indienen

Van 20 juni tot 16 september 12.00 uur kunnen geïnteresseerden een plan indienen voor het Hendrik de Vriesstipendium. Een jury beoordeelt de inzendingen en stelt het college van B&W voor welke twee de beurs toe te kennen. Meer informatie over het Hendrik de Vriesstipendium is te vinden op https://gemeente.groningen.nl/cultuurstipendia. In 2018 wonnen Esmé van den Boom en Marthe van de Grift het Hendrik de Vriesstipendium. Rosa Everts won de publieksprijs. In december tijdens het talentevent Wildvang in het CBK wordt bekendgemaakt wie dit jaar het stipendium winnen.