Feestelijke afsluiting spraakmakende tentoonstelling in het CBK

26-06-2019

Finissage The Female Presence met Elisabet Stienstra

The Female Presence met vrouwbeelden van Elisabet Stienstra is op zondag 7 juli voor het laatst te zien in het CBK Groningen. Het CBK sluit de succesvolle tentoonstelling samen met de kunstenaar feestelijk af, door speciaal voor deze gelegenheid de deuren een extra dag te openen. Op zondag 7 juli kan tussen 12-17 uur de tentoonstelling bekeken worden en is de maakster Elisabet Stienstra zelf ook aanwezig.

 

The Female Presence

In The Female Presence zie je een unieke verzameling vrouwbeelden van Elisabet Stienstra die nog nooit in deze samenstelling is getoond. Het autonome werk van Stienstra kenmerkt zich door de aantrekkelijkheid van het vrouwelijk lichaam in combinatie met emotioneel oncomfortabele aspecten. Het is spraakmakend en roept vragen op. Het werk refereert naar historische beelden uit een ver verleden, maar geeft deze nieuwe interpretaties door een geheel eigentijdse vormgeving.

Elisabet Stienstra
Elisabet Stienstra (Gasselternijveen, 1967) keert na dertig jaar terug naar Groningen, de stad waar ze tussen 1984 en 1988 studeerde aan Academie Minerva. Haar werk is opgenomen in de collecties van het Stedelijk Museum, Museum Arnhem, Centro Arte Contemp Luigi Pecci Prato in Itali├ź en in diverse priv├ęcollecties.