Dit zijn de genomineerden voor het Hendrik de Vriesstipendium

winnaar wordt bekend gemaakt tijdens Wildvang

De genomineerden voor het Hendrik de Vriesstipendium beeldende kunst zijn bekend. De vakjury heeft 4 kanshebbers geselecteerd. Mieke Fokkinga, Lilian Anneloes, Henrike Scholten en Reynaert Vosveld dingen mee naar de prijs van 6.000 euro.

De prijsuitreiking is op zaterdag 14 december. Tijdens Wildvang in het CBK zal wethouder Paul de Rook het Hendrik de Vriesstipendium overhandigen aan de winnaar. Tijdens het talentevent opent ook de tentoonstelling waarin werk van alle genomineerden van dit jaar en de winnaars van het stipendium van vorig jaar is te zien.

Publieksprijs

De genomineerden maken bovenop het stipendium kans op een publieksprijs van 1.000 euro. Van 2 tot 8 december 2019 kan er online gestemd kan worden. Daarnaast kunnen bezoekers van Wildvang tijdens het evenement stemmen op hun favoriet. De genomineerde met de meeste stemmen ontvangt het Hendrik de Vriesstipendium 2019.

Vakjury

De vakjury bestaat dit jaar uit Barend van Heusden, Aimée Terburg, Mathijs Sanders, Sjimmie Veenhuis, Vamba Sherif en Jantine Wijnja (voorzitter).