Gastles Kunst op Straat

Gewapend met een overzichtskaart van kunstwerken in de openbare ruimte komt de gastdocent op school. Aan de hand hiervan gaat hij in op de verschillende aspecten van Kunst op Straat. De gastdocent betrekt de leerlingen actief bij zijn verhaal. Welke beeldenĀ kennen de leerlingenĀ in Groningen of specifiek in de omgeving van de school? Wat komt er kijken bij de plaatsing van een nieuw kunstwerk? Wat verstaan we onder het begrip openbare ruimte? Dit zijn slechts enkele vragen die spelenderwijs aan de orde komen. Optioneel gaan de leerlingen naar een beeld toe onder begeleiding van de gastdocent. Duur: circa 1 uur.

Voor wie

De gastles Kunst op Straat is geschikt voor leerlingen uit het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs, voortgezet onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en beroepsonderwijs. Dit project is ook geschikt voor de naschoolse opvang.

Kosten

De kosten zijn 4 euro p.p. (kan met cjp-kaart betaald worden). Minimumomvang groep / klas: 10 leerlingen.

Aanvragen

Wil je dit project direct aanvragen, maak dan gebruik van het digitale aanvraagformulier. Heb je hulp nodig? Aanvullende informatie vind je achter de vraagtekens in het formulier. Mocht je er niet uit komen dan kun je ook contact met ons opnemen.

T (050) 368 01 64 (werkdagen: wo en vr-middag)
E Jolijn.peters@cbk.groningen.nl