Binnenkort in het CBK: Rik Hagt

kunstenaar toont nieuwste exemplaar uit Hotelkamerreeks

Vanaf zaterdag 12 september zie je in het CBK de primeur van het nieuwste schilderij van Rik Hagt, het dertigste exemplaar uit zijn eeuwigdurende serie Hotelkamer. In Hotelkamer schildert Hagt interieurs van hotelkamers waarin hij heeft overnacht. Ieder jaar voegt de kunstenaar een werk aan de reeks toe.

De hotelkamer symboliseert een elementaire vorm van wonen, alleen de minimale inrichting is vertegenwoordigd: bed, tafel en stoel. De kamers lijken sterk op elkaar door hun sobere inrichting maar toch hebben ze altijd iets onderscheidends: een overheersend decoratief behang, een zeer aanwezig vloerkleed, iets klassieks of oubolligs in de meubels, of juist iets straks en pretentieus. Hagt weet het feilloos vast te leggen.

Naast de schilderijen van Rik Hagt zie je in de tentoonstelling Hotelkamer #30 ook De keuze van Rik Hagt, waarin de kunstenaar een selectie van zijn favoriete werken uit onze Kunstuitleen presenteert.

Ateliercollectie: Solo
Hotelkamer #30 van Rik Hagt is de eerste tentoonstelling in de nieuwe reeks Ateliercollectie: Solo. De tentoonstellingenreeks presenteert kunstwerken rechtstreeks uit het atelier van kunstenaars. En het leuke is, bijna alle werken zijn te leen of te koop in onze Kunstuitleen.

Kijken is de kunst
Op zaterdag 3 oktober kijk je naar de kunst uit Hotelkamer #30 met een intensieve en open blik in de workshop Kijken is de kunst. Onder begeleiding van beeldend kunstenaar en docent aan Academie Minerva Wim Bosch ga je aan de slag om met andere ogen naar kunst te kijken. We organiseren twee workshops, om 15 en 16 uur. Leden van het CBK ontvangen € 2,50 korting op de reguliere prijs van € 7,50. Tickets voor de workshops zijn te koop in onze webshop.