Workshop Kijken is de kunst

Bekijk kunst met andere ogen

3 okt 2020

Kijken en denken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, wat we zien stoppen we in een hokje in en klaar. Zo is de wereld weer overzichtelijk en dat is wel zo prettig! We nemen wel waar maar hoe goed kunnen we eigenlijk kijken en wat doen kunstenaars eigenlijk met hokjes?

Volgens een recent onderzoek besteden gemiddelde museumbezoekers gemiddeld een halve minuut aan het kijken naar een kunstwerk, inclusief het lezen van het informatiebordje. En dat is jammer, want er is altijd meer te zien dan dat je op het eerste gezicht denkt te zien.

Op zaterdag 3 oktober ga je onder begeleiding van beeldend kunstenaar en docent aan Academie Minerva Wim Bosch actief kijken naar de kunstwerken uit de tentoonstelling Hotelkamer #30. Kennis van kunst is zeker niet noodzakelijk maar een nieuwsgierige blik wel.

Door grondig te kijken begrijp je soms meer van het werkproces en de beslissingen die de maker heeft genomen. Een notitie boekje, een pen en een nieuwsgierige onderzoekende houding zijn alles wat je deze middag nodig hebt.

We organiseren twee workshops, om 15 en 16 uur. Tickets voor de workshops zijn te koop in onze webshop.

Praktische informatie

  • Tijd: Doe mee om 15 uur of om 16 uur
  • Duur: 45 minuten
  • Locatie: CBK, Trompsingel 27a
  • Prijs: Leden van het CBK en studenten ontvangen € 2,50 korting op de reguliere prijs van € 7,50