Wildvang

talentevent met kunst, literatuur en muziek

14 dec 2019

 

Wildvang is hét talentevent waarin jonge aanstormende talenten op het gebied van beeldende kunst, literatuur en muziek zich presenteren. In deze editie zie je performances van spoken word artists Marijke Huisman en Bram Bolten, VJ Vincent Westra, stadsdichter Renée Luth, dansers van Teddy’s Last Ride en DJ Andy Knopfen. Presentatie: Lara Harbers. Kom op zaterdag 14 december om 20 uur naar het CBK.

Hendrik de Vriesstipendium

Een van de hoogtepunten van de avond is de uitreiking van het Hendrik de Vriesstipendium, een aanmoedigingsprijs van de gemeente Groningen. Wethouder Paul de Rook maakt bekend wie er dit jaar met het stipendium naar huis gaat. De genomineerde beeldende kunstenaars van dit jaar zijn: Lilian Anneloes, Mieke Fokkinga, Henrike Scholten en Reynaert Vosveld.

Lilian Anneloes

 

Mieke Fokkinga

 

Henrike Scholten

 

Reynaert Vosveld


Publieksprijs

De genomineerden maken bovenop het stipendium van 6.000 euro kans op een publieksprijs van 1.000 euro. Als bezoeker van Wildvang kun je tijdens het event stemmen op je favoriet. Daarnaast kun je van 2 t/m 13 december ook online stemmen via cbkgroningen.nl/stem. De online stemresultaten en de stemmen tijdens Wildvang tellen beide voor de helft mee. Dus stem van tevoren én op het event en zorg dat jouw favoriet met de prijs naar huis gaat.

Tentoonstelling

De tentoonstelling Hendrik de Vriesstipendium is tijdens Wildvang voor het eerst te zien. Hierin laten de genomineerde talenten eerder gemaakt werk zien. Daarnaast presenteren de winnaars van vorig jaar, beeldend kunstenaar Marthe van de Grift en schrijfster Esmé van den Boom, het werk dat ze met het stipendium hebben gerealiseerd. Hendrik de Vriesstipendium is van 14 december t/m 11 januari te zien in het CBK.

 

Wildvang wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Groningen. Het programma is mede samengesteld in samenwerking met Minerva Academie voor Popcultuur Leeuwarden.