The Female Presence

unieke tentoonstelling met vrouwbeelden van elisabet stienstra

25 mei 2019
t/m 6 jul 2019

In The Female Presence zie je een unieke verzameling autonome sculpturen van Elisabet Stienstra die nog nooit in deze samenstelling is getoond én de primeur van een nieuw kunstwerk omvat. Met haar werk stelt Stienstra de vrouw, en hoe er door de eeuwen heen naar de vrouw wordt gekeken, centraal. Kenmerkend is de ambiguïteit: de fysieke aantrekkelijkheid van het vrouwelijk lichaam in combinatie met emotioneel oncomfortabele aspecten.
Het maakproces van De Figuurtoren is ook onderdeel van deze tentoonstelling. Stienstra realiseerde deze acht meter hoge sculptuur in opdracht van het CBK Groningen, voor de Oosterparkwijk in Groningen.

Ben je benieuwd naar het verhaal van Stienstra? Op donderdag 13 juni om 20.00 uur organiseren we een lezing waarin ze vertelt over het maakproces van haar nieuwste sculptuur voor de Oosterparkwijk, haar werk in opdracht en haar autonome vrouwbeelden. Tickets zijn te koop via onze webshop.

The Female Presence is de eerste solotentoonstelling van Elisabet Stienstra in haar geboorteregio en komt tot stand met bruiklenen uit museale en private collecties. Openingstijden: wo t/m za 12 – 17 uur, toegang gratis.