Talenten van het Hendrik de Vriesstipendium

Ontdek het werk van genomineerden

20 jan 2021
t/m 13 feb 2021

7 beeldende- en literaire talenten zijn genomineerd voor het Hendrik de Vriesstipendium 2020. Het stipendium is een aanmoedigingsprijs van de gemeente Groningen voor jonge professionele talentvolle kunstenaars. Tijdens Wildvang reikt wethouder Paul de Rook de prijs van 6.000 euro uit in de categorieën Beeldende Kunst en Literatuur. De winnaars kunnen hiermee hun artistieke plannen waarmaken.

Kanshebbers zijn Jui-Tsz ShiuMarnix Sixma en Joyce Zwerver in de categorie Beeldende Kunst en Sander BlomAnna DijkMarcelo Agustin Martinez en Yvonne Zeegers in de categorie Literatuur. In de tentoonstelling Talenten van het Hendrik de Vriesstipendium 2020 presenteren de genomineerden eerder en recent werk. Ook lees je de projectplannen die ze voor het stipendium hebben ingestuurd.

Reynaert Vosveld won vorig jaar het Hendrik de Vriesstipendium Beeldende Kunst. “Zijn aanvraag is bewogen, enthousiast en uitdagend,” oordeelde de jury. Met het stipendium ontwikkelt Reynaert een documentaire. In de tentoonstelling zie je hier een trailer van.

De tentoonstelling is in verband met de coronamaatregelen vanaf 20 januari t/m 13 februari 2021 te zien in het CBK. Houd onze website in de gaten voor updates.

Bekijk de livestream van Wildvang voor de bekendmaking van de winnaars