Opening Ateliercollectie & Spinbarg

woensdag 21 augustus 17.00 uur

21 aug 2019

Op woensdag 21 augustus om 17.00 uur opent de nieuwe ateliercollectie in het CBK. Tijdens de opening is er een optreden van Gert Sennema & Westkanstad (foto), een band rond liedschrijver en kunstenaar uit de ateliercollectie Gert Sennema. Tegelijkertijd is dan de tentoonstelling Spinbarg voor het eerst te zien. In beide presentaties staat Groningen centraal.

Ateliercollectie

De kunstenaars van de nieuwe ateliercollectie van de Kunstuitleen hebben allemaal een band met stad en/of ommeland. In deze collectie kun je werk ontdekken van Eline Brontsema, Ilse Brul, Leen Kaldenberg, Wianda Keizer, Anja Nieuwold, Kea Schipper, Gert Sennema, Kaneli en Smit en Sibrich Veenland.

Spinbarg

De provincie Groningen kent een schat aan oude volksverhalen, die veel vertellen over de geschiedenis van het gebied en het landschap. Het project Spinbarg brengt een aantal van deze verhalen op een eigentijdse manier tot leven. In de tentoonstelling staan 11 kijkkasten waarin verhalen worden vormgegeven door Groningse kunstenaars, animatoren, filmmakers en componisten.