Museum of the Moon

Indrukwekkende maan op het Waagplein

31 okt 2018
t/m 3 nov 2018

Het indrukwekkende kunstwerk Museum of the Moon van de Engelse kunstenaar Luke Jerram is een levensgrote maan met een diameter van maar liefst 7 meter. Van binnen is de maan verlicht waardoor het haarscherpe oppervlak nog beter tot zijn recht komt. Iedere centimeter die je ziet, is in het echt 5 kilometer. In de installatie zitten muzikale composities van Dan Jones waardoor het maanmuseum betoverend, vervreemdend en inspirerend werkt. Tijdens het Let’s Gro festival – 31 oktober t/m 3 november 2018 – hangt Museum of the Moon op het Waagplein. Het CBK slaagde er in samenwerking met het festival in deze reizende installatie naar Groningen te halen. Het kunstwerk is alle dagen van het festival 24 uur per dag te zien, de Rijksuniversiteit Groningen organiseert dagelijks 2 excursies naar de maan. Op de foto Museum of the Moon tijdens een eerdere presentatie in Frankrijk.

Poëzie en muziek onder de Maan

Op donderdag 1 november brengen dichters en muzikanten in een intieme setting een ode aan de maan die vlak boven hen hangt. Strijk neer op één van de zitzakken en luister naar de dichtkunsten van Esmé van der BoomRichard Nobbe en Lilian Zielstra, en de verhalen van singer-songwriters Lesley Baker en Iris Rijnsewijn. Toegang is gratis.

Credits

Museum of the Moon is een coproductie van een aantal organisaties bijeengebracht door kunstenaar Luke Jerram en het Norfolk & Norwich Festival, waaronder: At-Bristol, Kimmel Center, Lakes Alive, Provinciaal Domein Dommelhof in België, Brighton Festival, Greenwich + Docklands International Festival, Without Walls, Cork Midsummer Festival en Les Tombées de la Nuit in Rennes (Frankrijk). Het kunstwerk is gemaakt in samenwerking met de UK Space Agency, University of Bristol en The Association for Science and Discovery Centres.

Meer informatie over Museum of the Moon vind je op my-moon.org en meer informatie over het festival en de maanexcursies vind je op letsgro.nl.