Het Verticale Landschap

bustour met wandeltocht voert langs drie kunstwerken in het Groninger land

28 okt 2018

Wat betekent het landschap anno 2018? Drie kunstenaars geven op zondag 28 oktober in Het Verticale Landschap, een project van het CBK en SIGN, een hedendaagse kijk op het Groninger landschap. Geïnspireerd door kunstenaarscollectief De Ploeg weerspiegelen Anastasia Kubrak, Leanne Wijnsma en Ingeborg Entrop de lagen van het land: boven, op en onder de grond. Ga met onze bustour mee de provincie in en ontdek de kunstwerken. In het laatste stuk van de tour wandel je in circa 10 kilometer weer terug naar de stad.

Bovengronds

Anastasia Kubrak benadert het landschap van bovenaf. In samenwerking met Adam Harvey laat ze met haar project Datapool zien hoe satellietgegevens onze kijk op het landschap beïnvloeden. Met Datapool kun je je via je smartphone, camouflage props en Skylift device laten teleporteren van Groninger bodem naar een andere locatie, bijvoorbeeld naar het zwembad van Mark Zuckerberg. Vergeet dus niet je smartphone mee te nemen.

Ondergronds

Leanne Wijnsma is gefascineerd door wat er allemaal onder de grond te vinden is. Met een serie tunnels onderzoek naar de toekomst van het ondergrondse leven en bedrijft zo als het ware futuristische archeologie.

Op de grond

Op het oppervlak geeft het geluidswerk Tracing Walfridus #04 van Ingeborg Entrop een impressie van het hedendaagse cultuurlandschap in Groningen. Met een audiowandeling treed je in de voetsporen van Walfridus. Hij liep in de 10e eeuw iedere dag van Bedum naar de Martinikerk in Groningen en weer terug. De wandeltocht voert van de Walfriduskerk in Bedum langs negen luisterpunten terug naar de stad.

Praktische informatie

Ontvangst is op zondag 28 oktober vanaf 9.30 uur in het CBK aan de Trompsingel 27. De bus vertrekt om 10.00 uur. Tegen het einde van de middag verwachten we aan te komen bij het eindpunt van de tour, de Martinikerk in Groningen. We raden je aan goed schoeisel en weersbestendige kleding mee te nemen. Tickets zijn 5 euro en te koop via onze webwinkel.