Eurosonic ART

5 verrassende kunstwerken in de stad

14 jan 2020
t/m 18 jan 2020

 

Met vijf verrassende grootse of muzikale kunstwerken leidt het CBK Groningen je door de stad tijdens Eurosonic ART. Jelle de Graaf, Olaf Mooij en Jimi Kleinbruinink zijn de kunstenaars achter deze werken. Door muzikale of hedendaagse objecten uit te vergroten en in de openbare ruimte te plaatsen geven we je een andere blik op de hedendaagse popcultuur. Bezoek de werken bij het Centraal station, het Waagplein, de Grote Markt en De Oosterpoort, of ga mee met een van onze Urban Biketours langs alle werken.

Olaf Mooij – DJ Mobile 1.0 & 2.0
Geïnspireerd door God is a DJ van Faithless en de pausmobiel bouwde kunstenaar Olaf Mooij een auto om tot een rijdende DJ mobiel. In zijn installatie heeft hij enorme speakers, tweeters en woofers op sculpturale wijze verwerkt. Door een opening in het dak kan een DJ de twee ingebouwde draaitafels en het mengpaneel bedienen.
Luister muziek vanaf de DJ mobile 1.0 en 2.0 tijdens Eurosonic ARTop het Waagplein en voor het CBK Groningen (Trompsingel 27a).

Jelle de Graaf – Robot en Gladiator
Jelle de Graaf maakt gigantische sculpturen van gerecycled afval. Met o.a. kliko’s, jerrycans en scooterkappen creëert hij kunstwerken die je al op grote afstand herkent.
Een gigantische robot én een 7 meter hoge gladiator vind je tijdens Eurosonic Art op de Grote Markt en het Stationsplein.

Jimi Kleinbruinink – Lichtsculptuur
De grote lichtsculptuur die de Groningse kunstenaar Jimi Kleinbruinink tijdens Eurosonic Art in de binnentuin van De Oosterpoort presenteert, is gemaakt van panlatten en bamboestokken met gekleurd tape en lint. Lampen brengen het kunstwerk tot leven. De keuze voor dit materiaal biedt de kunstenaar veel vrijheid om de sculptuur elke keer op een andere manier te construeren en maakt elke installatie uniek.
Met een polsbandje kun je het werk van Jimi Kleinbruinink zien in De Oosterpoort.