Duo tentoonstelling Sandra de Groot & Lisa Smithson

met werk waarin ambachtelijk proces en textiel centraal staat

6 apr 2019
t/m 11 mei 2019

Van 6 april t/m 11 mei 2019 presenteren we een duo tentoonstelling met werk van Sandra de Groot & Lisa Smithson. Beide kunstenaars maken werk waarbij de autonome invalshoek en de keuze voor textiel een rode draad vormen. In de tentoonstelling zie je installaties die beide kunstenaars op deze wijze realiseerden.

Sandra de Groot

Sandra studeerde aan Academie Minerva. Ze maakt touwsculpturen die ze zelf uitvoert. Elk beeld knoopt ze met de hand en tijdens dat proces ontwikkelt ze vernieuwing in toepassing en uitvoering van de knooptechniek. Sandra werkt met naturel geknoopt katoen omdat volgens haar vormen en structuren zo het mooist tot hun recht komen. Ze wil met haar installaties de toeschouwer confronteren met grote hoeveelheden knopen en touwen. Dit roept volgens haar vragen op over tijd, techniek en intensiteit.

Lisa Smithson

Lisa studeerde cum laude af aan het Frank Mohr Instituut in Groningen. Ze maakt (vooral) zwart-wittekeningen en monumentale, textiele werken waarbij verschillende stofbewerkingen zoals patchwork, naaiwerk en quilten als uitgangspunt worden genomen. Fragmenten van gordijnen, dekbedovertrekken en zakdoeken vormen in haar werk een schilderachtig geheel.