De Perfecte Stek

Sferische schilderijen van Coen Vunderink

7 nov 2020
t/m 5 dec 2020

We hebben nieuw werk aan onze Ateliercollectie toegevoegd van de Groninger kunstenaar Coen Vunderink (1979). Hij presenteert sferische schilderijen in De Perfecte Stek. En het leuke is, bijna alle werken zijn te leen of te koop in onze Kunstuitleen.

Olieverf, houtskool en gordijnen. De veelzijdige Coen Vunderink maakt gebruik van verschillende materialen en technieken. Coen presenteert een reeks landschapsschilderijen. Het bijzondere is dat deze nieuwe werken zijn ontstaan doordat Coen zijn oude werk heeft overgeschilderd. Zo af en toe zie je nog ergens een fragment uit zijn oude werk, zoals een stukje vitrage dat de kunstenaar als sjabloon heeft gebruikt of met spraypaint heeft bewerkt.

De Perfecte Stek is geïnspireerd op de ideale visstek, waar de Groninger kunstenaar als verwoed karpervisser graag op koerst. Het is een mooie metafoor voor zijn werk: zoeken, uitproberen en afwachten. Maar ook: vangen en weer loslaten. Coen weet een spanning te creëren dat uitnodigt dieper naar zijn kunstwerken te kijken.

Naast de schilderijen van Coen Vunderink zie je in de tentoonstelling ook De keuze van Coen Vunderink, waarin de kunstenaar een selectie van zijn favoriete werken uit onze Kunstuitleen presenteert. Allemaal met het thema water en vissen.

T/m 5 december kun je De Perfecte Stek bezoeken in het CBK. Je ziet de nieuwe schilderijen van Coen Vunderink uit de Ateliercollectie ook in onze digitale catalogus. Wil je een werk lenen of kopen? Reserveer dan online.