Wildvang, avond vol kunst, literatuur en muziek in CBK

23-11-2017

Wethouder maakt tijdens event bekend wie Hendrik de Vriesstipendium 2017 winnen

Zaterdag 9 december vindt in het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) een nieuwe editie van Wildvang plaats, een avond vol kunst, literatuur, muziek en eten. In de line-up staan in samenwerking met Minerva Academie voor Popcultuur kunstenaars, veejays, deejays en de stadsdichter: Tero, Sfeerwolf, Anne Fie Salverda, Beeldpuree en Lilian Zielstra. De presentatie van de avond is in handen van Anne Jan Toonstra. Food & Drinks komen van Foodfellas. Wildvang begint om 17.00 uur en duurt tot 21.00 uur, locatie: CBK, Trompsingel 27, toegang gratis. Het complete programma, de timetable en meer informatie vind je op www.cbkgroningen.nl.

Tijdens Wildvang maakt wethouder van cultuur Paul de Rook bekend welke kunstenaars dit jaar het Hendrik de Vriesstipendium winnen, een van de belangrijkste kunstprijzen in Groningen. Genomineerd voor literatuur: Kasper van Hoek en Nick ter Wal, genomineerd voor beeldende kunst: Salim Bayri, Lotte Bosman, Koos Buist, Katie Corcoran Kenna, Gijs Deddens en Willem Warrink. De winnaars krijgen een geldbedrag van 6.000 euro waarmee ze een nieuw kunstwerk / boek kunnen realiseren. Naast dit geldbedrag krijgen ze ook 1.000 euro voor coaching. Tijdens Wildvang kun je in een tentoonstelling eerder werk van de genomineerden zien. De stipendiumwinnaars van vorig jaar, Dennis Molema en Bert Scholten, presenteren deze avond hun nieuwe werk.

Multidisciplinair

Wildvang is een jaarlijks, multidisciplinair event in het CBK dat Groningse beeldende en literaire talenten ondersteunt in hun carrière. Voor de bezoeker is het een ideale kans om dit talent te ontdekken, er kennis mee te maken en te netwerken. Het event is opgebouwd rondom het Hendrik de Vriesstipendium, een aanmoedigingsprijs van de gemeente Groningen voor professionele, jonge kunstenaars, bedoeld voor de productie en presentatie van nieuw werk.

Eerbetoon

Het Hendrik de Vriesstipendium is een eerbetoon aan de dichter en schilder Hendrik de Vries (1896-1989). Kunstenaars en literaire talenten kunnen hiervoor een plan indienen, een jury bekijkt deze en draagt twee namen voor aan het college van B&W dat de prijs toekent. Dit jaar bestaat de jury uit: Andrea Möller (voorzitter), Barend van Heusden, Joost Oomen, Matthijs Sanders, Aimée Terburg en Eva Weerts.