Opdrachten Kunst op Straat

Op de website www.staatingroningen.nl zijn de hele Kunst-op-Straatcollectie van de stad en vele bijzondere gebouwen verzameld. Met foto’s, uitgebreide informatie over de objecten en de makers en de mogelijkheid zelf routes langs de verschillende kunstwerken en gebouwen samen te stellen. Ook visies op stedenbouw en stadsontwikkeling zijn opgenomen in de website. Op deze website vind je bovendien educatieve opdrachten. Ingedeeld in 3 verschillende leeftijdsgroepen, bij 10 kunstwerken en 10 gebouwen, die zelfstandig of groepsgewijs gemaakt kunnen worden. Op school, thuis of ter plekke op straat. Met deze opdrachten leren de leerlingen op speelse wijze kijken naar kunst en architectuur en wordt hun fantasie geprikkeld om er zelf mee aan de slag te gaan.

Voor wie

De opdrachten op staatingroningen.nl zijn geschikt voor leerlingen in de leeftijd van 8 – 18 jaar in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs, voortgezet onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. De opdrachten zijn ook geschikt voor thuis.

Kosten

Geen kosten, de docent begeleidt het traject. Optioneel is begeleiding vanuit het CBK mogelijk. De kosten hiervan zijn 3,25 euro p.p. (kan met cjp-kaart betaald worden). Minimumomvang groep / klas: 10 leerlingen.

Aanvragen

Wil je direct begeleiding bij de opdrachten aanvragen, maak dan gebruik van het digitale aanvraagformulier. Heb je hulp nodig? Aanvullende informatie vind je achter de vraagtekens in het formulier. Mocht je er niet uit komen dan kun je ook contact met ons opnemen.

T (050) 368 01 64 (werkdagen: wo en vr-middag)
E Jolijn.peters@cbk.groningen.nl

 


Staatingroningen.nl
is een initiatief van het CBK Groningen en architectuurcentrum Platform GRAS.