Leren kijken naar kunst

Het project Leren kijken naar kunst bestaat uit 2 delen: een korte uitleg door de rondleider en een interactieve opdracht. Hiervoor splitsen we de groep. Iedere groep zoekt een kunstwerk uit onze collectie uit en bespreekt onderling waarom het werk is gekozen. Aandachtspunten hierbij: beeldaspecten zoals compositie, afmeting en omlijsting, ritme en beweging en hoe het werk is gemaakt. Aan bod kunnen onderwerpen komen als materiaalgebruik, technieken, inspiratiebronnen en kunststromingen. Het is ook mogelijk de rondleider te laten selecteren op thema, stijl (abstract/ figuratief), structuur, kleur, symboliek of discipline (schilderkunst, fotografie, grafiek en beeldhouwkunst). Duur: circa 1 uur.

Voor wie

Dit project is geschikt voor leerlingen uit het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs, voortgezet onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, beroepsonderwijs en volwassenen onderwijs. Ook voor georganiseerde groepen als bedrijven, vakverenigingen en cultuurclubs is dit project bijzonder geschikt. Voor groepen geldt dat zij ook welkom zijn buiten onze reguliere openingstijden. In alle gevallen, ook tijdens openingstijden, geldt voor groepen dat rondleidingen alleen op afspraak mogelijk zijn.

Kosten

Voor groepen in het onderwijs: 3 euro p.p. (kan met cjp-cultuurkaart worden betaald). Voor groepen buiten het onderwijs 7,50 euro inclusief koffie of thee. Minimum aantal deelnemers 10; maximaal 35.

Aanvragen

Wil je dit project direct aanvragen, maak dan gebruik van het digitale aanvraagformulier. Heb je hulp nodig? Aanvullende informatie vind je achter de vraagtekens in het formulier. Mocht je er niet uit komen dan kun je ook contact met ons opnemen.

T (050) 368 01 64 (werkdagen: wo en vr-middag)
E Jolijn.peters@cbk.groningen.nl