Kijken met je oren

Muziek en beeld gaan goed samen, zie de talloze videoclips op het internet en de televisie. Vanuit deze gedachte ontstond het idee voor het project Kijken met je oren. Een project om vanuit de muziek anders naar de beeldende kunst te kijken. Het project bestaat uit 3 delen:

1) Kennismaken met de Kunstuitleen;
2) Met een mp3-speler met muziekfragmenten op zoek gaan naar bijpassende kunstwerken (de fragmenten variëren van jazz, r&b, pop tot wereldmuziek);
3) Jezelf laten inspireren door de muziek van je keuze en zelf een tekening maken.

Beleef het kunstwerk op een andere manier. Duur circa 1 uur.

Voor wie

Het project Kijken met je oren is geschikt voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, beroepsonderwijs en volwassenen onderwijs. Ook voor georganiseerde groepen als bedrijven, vakverenigingen en cultuurclubs is dit project bijzonder geschikt. Voor groepen geldt dat zij ook welkom zijn buiten onze reguliere openingstijden. In alle gevallen, ook tijdens openingstijden, geldt voor groepen dat rondleidingen alleen op afspraak mogelijk zijn.

Kosten

Groepen onder begeleiding rondleider, binnen het onderwijs: 3 euro p.p. (kan met cjp-kaart betaald worden); groepen buiten het onderwijs: 7,50 euro inclusief koffie en thee. Groepsomvang: minimaal 10, maximaal 15 personen.

Handige aanvullende info voor scholen

De leerling kan op elk gewenst moment zelfstandig het project uitvoeren. Hiervoor krijgt hij een koffertje met daarin alles wat hij voor het project nodig heeft. Zo kan hij zelf bepalen wat hij wil zien, welke muziek hij wil horen en op welk tijdstip dit gebeurt. Na een uur is het dossierverslag klaar met receptieve, reflectieve en actieve onderdelen. Voor scholen betekent dit een minimum aan organisatie en een maximum aan effectiviteit.

Het project Kijken met je oren is oorspronkelijk voor de Kunstuitleen Alkmaar ontwikkeld door kunstenaar Kees Admiraal.

Aanvragen

Wil je dit project direct aanvragen, maak dan gebruik van het digitale aanvraagformulier. Heb je hulp nodig? Aanvullende informatie vind je achter de vraagtekens in het formulier. Mocht je er niet uit komen dan kun je ook contact met ons opnemen.

T (050) 368 01 64 (werkdagen: wo en vr-ochtend)
E Jolijn.peters@cbk.groningen.nl
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone