Avond vol kunst, literatuur, eten en muziek

Wildvang is hét jaarlijkse event dat de spotlight richt op het talent van Groningen boordevol beeldende kunst, literatuur, muziek en eten. De volgende editie is op zaterdag 9 december 2017 vanaf 17 uur in het CBK.

In de line-up Groninger kunstenaars, bands, deejays en literaire talenten. Tijdens het event maakt wethouder van cultuur Paul de Rook bekend welke 2 kunstenaars het Hendrik de Vriesstipendium winnen, een aanmoedingsprijs van de gemeente Groningen, en de winnaars van vorig jaar, Dennis Molema en Bert Scholten presenteren hun nieuwe werk.

 

Hendrik de Vries

In 1986 heeft de gemeente Groningen, als eerbetoon aan de dichter en schilder Hendrik de Vries (1896-1989), het Hendrik de Vriesstipendium ingesteld. Het stipendium is een aanmoedigingsprijs voor professionele, jonge kunstenaars, bedoeld om hun artistieke ontwikkeling te stimuleren. Het gaat jaarlijks om 2 stipendia van elk 6.000 euro. T/m 24 september 2017 kun je je plan indienen, zie ook website van de gemeente Groningen. De jury bestaat dit jaar uit: Andrea Moeller (voorzitter), Barend van Heusden, Joost Oomen, Matthijs Sanders, Aimée Terburg en Eva Weerts.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone